Saturday, 11 August 2012

Ladies Club

Една част от моя Дамски Клуб :) Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.425893637461989.115018.162171260500896&type=3
Нека да представя петте нови дами.

Златната дама е направена от Cernit и стоя няколко дни на 50% готова. В даден момент косата й не пожела да се слее със силуета. Но благодарение на невероятните характеристики на полимерната глина всичко е наред и целият медальон е едно цяло и неразделно бижу. Рамката е направена от бижутерска тел.

Една от сребърните дами. Фонът е релефен, а самият образ е гладък, като само той е лакиран. В това бижу има 2 вида тел, като при използването на елементите за косата и "огърлицата" е използвана по-тънка тел. Честно казано до самият край не бях сигурна какво точно ще се получи. Исках да използвам обикновена, но щеше да изглежда доста грубо, тъй като самият образ е максимум 2,5 - 3cm. Рамката обаче ми е любимата част. Докато правих релефа ми хрумна, че мога да си направя серия от гривни или медальони, които да акцентират върху рамката, а самото запълване да е релефно. Така  акцентът ще падне върху извивките на телта.
Втората дама, която ми е най на сърце. Обожавам комбинацията между розов фон и тъмен образ. Разбира се цветята са едно чудесно допълнение. Тук имах малко проблеми с вмъкването на образа, тъй като трите завъртулки на рамката ми попречиха да го вкарам по-навътре. Цветята в действителност са доста по-ярки, но според фотоапарата ми не са. Разбира се можех да ги оправя на Photoshop, но забравих. Така че ще ги оставя да синеят.

Следващата сребърна дама с най-откачената и завъртяна рамка. Мислех да сложа малко розови цветчета в косата й, но реших, че може да стане прекалено накичено. Образът мога да използвам с по-семпла рамка и тогава да сложа цветя. Исках да получа ефекта cameo, заради това избрах перленото Premo(Sculpey). Преди да сложа образа, релефът на фона беше наистина ефектен, но неподходящ за такава голяма площ.

Последната дама, която е доста стар член на клуба. Минала е през доста перипетии. След като я изкарах от фурната реших, че ще я лакирам с яхтен лак. И това определено не беше добра идея. Лакът не засъхна добре, остави следи от четката и цветовете получиха жълт отенък. След като стоя "отхвърлена" няколко месеца, я почистих с лакочистител - определено свърши работа. Оставих фона нелакиран, а образът и "панделката" минах с нормален лак.
Това е дамата, която ми е най на сърце :)

No comments:

Post a Comment